Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Selmas lyxiga äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Receptet kommer från Olofsbergs fruktodling och är sammansatt av odlingens grundare Selma Grytzell.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äpplen skalas kärnas ur och delas i små klyftor. Blanda marinaden och lägg äppelklyftorna i marinaden där de får ligga och dra medan man gör smeten.
  2. Rör socker och smör till en grynig massa och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten.
  3. Bred hälften av smeten i en smord och bröad form. Lägg i äppelklyftorna och russinen och täck med resten av smeten.
  4. Garneringen strös över och kakan gräddas i nedre delen av ugnen i 150 graders ugnsvärme under cirka en timma tills äpplena mjuknat och kakan fått fin färg.
  5. Selmas lyxiga äppelkaka är godast att servera ljummen med kall vaniljsås

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tildaolouise 19 mars 2009

    Denna kakan är bland det bästa som finns, har bakat den miljontals gånger...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.