Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med choklad och nougatsås med apelsin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gör en läcker, len glass med knaprig choklad och läcker topping av nötter och aprikoser. Som pricken över i serveras den med en varm nougatsås med apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Sänk sedan värmen och ställ en skål med chokladen över vattenbadet. Se till så att det inte kommer ut ånga. Rör i chokladen när den nästan är helt smält. Den kan också smältas i mikro.
  2. Häll den smälta chokladen i en spritspåse och klipp ett litet hål i spetsen. Spritsa ut chokladen i ett stort rutnät på ett bakplåtspapper. Det behöver inte vara jämnt, det kommer ändå inte synas. Låt chokladen stelna.
  3. Vispa grädden. Skilj på gulor och äggvitor. Vispa gulorna med socker och vaniljfrön. Vispa vitorna i en ren skål till skum tillsammans med vinägern. Vänd försiktigt samman äggulor, grädde och äggvitor.
  4. Klä en form med bakplåtspapper så att papperet täcker de breda sidorna av formen. Se till att det ligger helt slätt i formen.
  5. Fördela ett tunt lager av glassmeten, Skär till ett chokladgaller så att det passar formen. Skarva med chokladstumpar. Lägg på ett lager glass och sedan choklad och fortsätt tills du har 3 lager choklad. Avsluta med glassmet.
  6. Fäll över bakplåtspapperet och pressa med handflatan så att det blir plant. Låt stå i frysen i minst 4-6 timmar.
  7. Rosta nötterna i medelvarm panna tills skalet börjar lossna. Gnid sedan av skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt. Tärna aprikoserna fint.
  8. Koka upp grädden till nougatsåsen i en liten kastrull och ta från värmen. Skär nougaten i små tärningar och låt den smälta i grädden. Rör försiktigt under tiden. Smaksätt med apelsinskal.
  9. Servering. Ta ut glassen ur frysen 10-15 minuter innan den ska ätas. Lossa den i ändarna med en varm kniv och ta bort papperet.
  10. Fördela toppingen ovanpå. Värm nougatsåsen försiktigt inför servering om den kallnat och servera den varm eller ljummen till semifreddon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.