Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med hallonkräm

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mascarpone och honung i en ljuvlig kombination som serveras med en fräsch hallonkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med sockret i en bunke. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med hälften av honungen i en annan bunke.
  2. Blanda ner mascarponen, lite i taget. Tillsätt resten av honungen och rör om till en slät smet. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i bunken.
  3. Fyll dessert skålar med den fluffiga mascarponeblandningen. Ställ in dem i frysen och låt stå i ca 4-5 timmar.
  4. Blanda hallon, socker och vatten i en liten kastrull. Koka upp och rör om tills sockret lösts upp. Ställ åt sidan.
  5. Ta fram skålarna ca 15 minuter innan serveringen. Skeda lite hallonkräm över, gärna ljummen och servera. Garnera med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.