Helt ljuvlig dessert som smälter i munnen! Len ägglikörsglass som varvas med nougatglass och toppas med kanderade hasselnötter. Passar perfekt nu i påsk.
Låt den gärna stå framme en stund före serveringen.
Instruktioner
- Vispa grädden. Vispa i en annan bunke äggulorna och florsockret fluffigt. Vispa upp äggvitan separat till ett hårt skum. Dela upp äggulesmeten i två skålar. Vispa i hälften av grädden och hälften av äggvitan och 1 msk ägglikör i den ena skålen.
- Smält nougaten på låg värme i en kastrull eller i mikron. Använd elvisp och vispa hastigt ner nougaten i den andra skålen med äggulesmeten, och därefter resten av grädden och äggvitan.
- Häll ½ msk ägglikör i varsitt portionsglas. Fördela ägglikörssmeten i glasen. Fyll därefter på med nougatsmeten. Täck glasen med plastfolie och låt dem stå i frysen i minst 4 timmar.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper eller i en handduk. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan, strö över sockret och låt det smälta till en ljus karamell. Vänd runt nötterna i karamellen och flytta över dem att stelna på en plåt med bakplåtspapper. Peta isär nötterna med en gaffel innan sockret hinner stelna.
- Toppa desserten med nötterna och riven choklad. Servera genast!
Publicerat den
19 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar