Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med punsch och varm kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mmmm, va gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Den här rätten går bra att förbereda dagen innan den skall serveras.
  2. Dagen innan: Krossa marängerna grovt och blanda med ricottaost, mascarponeost, florsocker, punsch samt rivet apelsinskal och saft. Rör försiktigt, så inte osten får en för lös konsistens.
  3. Lägg i portionsformar och jämna till ytan. Ställ in i frysen dagen innan, eller i minst 2-3 timmar.
  4. Serveringsdagen: Ta ut semifreddon ur frysen och ställ i kylen i ca 10-15 minuter innan servering. Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, koka i ca 15 minuter. Såsen ska få en seg och rinnig konsistens.
  5. Skala och kärna ur ananasen. Skiva den tunt. Lägg 5-6 skivor ananas omlott på varje assiett.
  6. Stjälp upp en semifreddo på varje tallrik. Doppa formarna i lite varmt vatten så lossnar de lättare. Lägg en ananasskiva på toppen och avsluta med att slå över lite av den varma kolasåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.