Här sparas inte på godsaker - självklart blir det gott.
Instruktioner
- Rosta mandeln i en torr stekpanna eller 200 grader ugn, låt den kallna. Grovkrossa marängerna.
- Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är helt rena. Vispa vitorna till fast skum med 1 msk socker.
- Vispa äggulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
- Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, de krossade marängerna och 2/3 av mandeln (spara resten till garnering).
- Ringla ner rumstempererad nutella så att det blir som ränder i smeten.
- Lägg marängbotten i en 24 cm form med löstagbar kant och fyll upp med smeten.
- Frys tårtan i minst 4 timmar så att den är halvfryst och servera den då.
- Eller om du fryst tårtan helt, ta ut och lägg upp den på ett tårtfat.
- Temperera tårtan ca 40 min i kylskåp inför servering. Toppa den med ringlad chokladsås och rostade mandelspån.
Publicerat den
15 juni 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god tårta! Kommer absolut göra den igen. :D