Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bert Karlssons smala semlor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Rätt god och lite nyttigare

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda jäst , havredryck och smält smör. Sedan blanda mjöl till det blir ett deg. Knåda det till en fin deg. 2. Lägg degen jäsa under duk i ca 40 minuter. När du rullat bullarna, lägg dem på en bakplåt och låt dem jäsa ytterligare 60 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Pensla bullarna med ägg när de har jäst färdigt och grädda dem i 10 minuter. 4. När bullen har svalnat skär du av ett lock på den. Ta ut lite av innehållet. 5. Riv mandelmassa och blanda med lite grädde för att göra den lite mer krämig. 6. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och lägg en klick i varje bulle. Lägg på locket.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • PinkLadie 5 augusti 2008

    Du har inte original fyllningen oxå? Den var ju en nyttigare variant vill jag minnas...

  • Tingeling13 2 februari 2009

    Original fyllningen är hackad madel och honung, mängd efter tycke och smak. Kör detta i matberedaren tills det får önskad konsistens (felstavat ser det ut som).

  • nettans 20 februari 2009

    Här har ni fyllningen... 100 g sötmandel honung eller agavesirap efter tycke Inkråmet av bullen 3/4 dl grädde Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och lägg en klick i varje. Lägg på locket. Ät och njut!

  • Leinah 7 maj 2009

    Gör mandelmassan på klassiskt vis med mandel, mjölk och urgröpet. Det blir mumsfilibaba! Annars var det superbra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.