Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamssemlor

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkla och goda semlor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp vatten i en kastrull och värm upp till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i vattnet och rör om med en träslev. Blanda i olja, salt och honung. Häll i havrekli och rör om. Fortsätt att blanda i grahamsmjöl och vetemjöl, lite åt gången.
  2. Knåda degen med ena handen tills degen lossnar från degbunkens kant. Om degen känns för klibbig kan du tillsätta lite mera mjöl medan du fortsätter att knåda i ca 10 minuter.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter tills den blivit dubbelt så hög. Forma degen till en lång korv och dela i 20 lika stora bitar. Rulla varje bit till en semla och sätt dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt semlorna jäsa ännu i 30 minuter under bakduken.
  4. Sätt ugnen på 225 grader under tiden. Grädda semlorna i ca 10 minuter.
  5. Istället för att göra semlor kan man forma degen till en brödlimpa. Limpan gräddas i ca 30 minuter i 200 grader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.