Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Supernyttiga rågbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Supergoda och supernyttiga semlor som man mår bra av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Häll det ljumma vattnet över och rör tills jästen löst sig. 2. Rör i honung och rapsolja. 3. Blanda rågmjöl, vetemjöl, solrosfrön, linfrön, kummin och salt. Blanda i mjölblandningen i degbunken. Knåda degen mjuk och smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca. 1 timme. 4. Baka ut degen på mjölat bord till 12 bullar. Låt bullarna jäsa övertäckta på bakplåt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 5. Pensla bullarna med vatten och strö över pumpafrön. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg, ca. 20 minuter.
  2. Näring / bulle: 349 kcal. 15 g fett, 11 g protein, 44 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • _Alexandra_ 22 januari 2011

    Ett perfekt basrecept för frallor. Dom blir fluffiga och fina. Jag har provat att byta ut solrosfröna mot hackad glöggmix (hade en massa över efter jul) och det blev jättebra. Senast jag bakade dom så bytte jag hälften av solrosfröna till fruktmusli och jag bytte ut honungen mot 2 msk fikonmarmelad och det blev också kanon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.