Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Recept på semlor finns det många av. Detta recept på vetesemlor är ett av de bästa jag har testat och de blev jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vetedeg: Rör ut jästen i rumstempererad mjölk och blanda ned hälften av mjölet. Låt jäsa i 30 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och resten av mjölet och blanda till en smidig deg i 10 min för hand eller 6—7 minuter med köksmaskin.
  2. Väg upp degen i 10 lika stora bitar och rulla dem till runda bullar. Om du vill göra minisemlor, gör dem bara hälften så stora.
  3. Låt dem jäsa övertäckta på plåt med plåtpapper i cirka 1 timme.
  4. Baka bullarna cirka 6-8 minuter i 230 grader. Låt svalna.
  5. Fyllning: Blanda alla ingredienser för hand eller med maskin tills smeten blir slät utan klumpar
  6. Grädde: Vispa grädden tillsammans med mjölken tills det blir vispgrädde.
  7. Montering: Dela semlan på ungefär hälften, botten ska vara lite tjockare än locket. Lägg fyllningen på botten och toppa med grädde. Lägg på locket och sikta över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Cassiopeya 6 mars 2011

    Hur kan 1½ paket jäst bli 25 g???

  • lisled 6 mars 2011

    Det ska vara 75g jäst.

  • UffeP 3 februari 2013

    håller med detta är de godaste semlor jag ätit

  • kulendra 8 februari 2013

    Den gick inte alls bra för mig även om jag har försökt två gånger. Degen jäser inte och bullarna blev platta. Jag är inte alls nöjd med det receptet och vill inte betygsätta på den.

  • Mimzan1 12 februari 2013

    Helt underbara semlor... Detta recept kommer gå hårt! Fluffiga & fina, tog dock lite mindre kardemumma som jag inte e ett fan utav den kryddan, ca 1 tsk istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.