Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad panerad fläskfilé

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god maträtt som passar lika bra till fest som till vardag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén fri från hinnor och sedan i 1 cm tjocka skivor. Banka ut skivorna lite och vänd de först i ägg och sedan i ströbröd. Stek i smör, salta och peppra. Lägg sedan över i en gratängform. Vispa ut stekpannan med grädde, chilisås och senap, smaka ev av med lite mer salt och peppar. Häll såsen över köttet och strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Servera med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • imminn 11 december 2009

    Denna rätt har jag själv komponerat och lades in för länge sedan under namnet "Imminns smarriga fläskfilegryta". // Imminn

  • tezzie 11 december 2009

    Okej, jag blev själv bjuden på detta av ett canadensiskt par 1998. Kanske hade de läst ditt recept?

  • imminn 11 december 2009

    Det kan ju inte jag svara på, men receptet gjordes till min konfirmation år 1967. Min mamma och jag slog våra huvuden ihop och skapade detta. // Imminn

  • dolores 13 januari 2010

    Mycket gott, körde med skånsk senap och det funkade bra. Har aldrig provat Jonnys men förmodar att den också är åt det söta hållet.

  • Magnus 26 december 2017

    Bra att göra den 1967 med Johhnys senap som inte kom ut på marknaden förrän 20 år senare!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.