Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senaps- och apelsinmarinad kalkon- eller kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir dessutom mycket saftiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. OBS spara 3 msk av marinaden i en skål (INNAN du marinerar) och spara till kålsallad och sås.
  2. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
  3. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden, här bryner jag filéerna ett tag fast receptet säger att man inte behöver det (för säkerhetsskull).
  5. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
  6. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
  7. Skär kalkonfiléerna/kycklingfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.