Saftig och god kycklingfilé som steks klar i ugn. Serveras med rotfruktsratatouille.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Låt filéerna svalna och skär sedan en djup ficka i varje.
Skala och finhacka lök och vitlök. Riv brödet på rivjärn. Rör samman löksorterna med brödet, kesella, senap, honung och timjan. Smaka av med lite salt och peppar.
Fyll fickan i kycklingfiléerna med röran. Fäst ihop fickan med tandpetare eller köttnålar. Lägg filéerna i en smord eldfast form.
Ställ in formen mitt i ugnen och stek kycklingfiléerna i ca 15-20 minuter eller tills köttsaften är helt klar.
- Rotfruktsratatouille:
Skala och strimla eller tärna rotfrukterna. Fräs allt i lite matfett 6-8 minuter.
Tillsätt vin och låt det puttra ca 5 minuter. Tillsätt sedan mango chutney och låt det puttra i ytterligare ca 5 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men har lite motstånd kvar.
Kärna ur och tärna äpplena. Rör ner dem i grytan och låt allt bli genomvarmt. Smak av med salt och peppar.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Sen med poängen men här kommer en femma, det var väldans bra detta.