Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senaps gratinera kassler och blomkålsgratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Blomkål, kassler och senap är en underbar kombination. En av mina favoriter då det gäller blomkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och förväll blomkålen lätt i saltat vatten, ca 6-7 min. Smörj en ugnsfast form och dela blomkålen och lägg i. Smält smör i stekpanna. Hacka purjolök och gul lök och fräs till den blir mjuk. Pudra över mjölet och tillsätt grädde. Vispa ihop till en slät sås. Tillsätt kassler, ost , senap och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min. Häll såsen över blomkålen. Gratinera i ugn 225 grader ca 15- 20 min.
  2. Smaklig måltid!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.