- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Lite som potatäsgratäng fast godare. Senapssåsen är fantastisk. Jag åt den tillsammans med stekt falukorv och saltgurka, vilket fungerade utmärkt, men annat lär gå precis lika bra.
Instruktioner
- Blanda 2dl creme fraiche med ungefär lika mycket stark och söt skånsk senap. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva morötter och potatis, dela blomkål och vitkål och släng allt i en gryta. Låt koka upp tills det är nästan klart. Sila bort vattnet, hacka purjolök och fyll en ugsfast form till hälften med rotfrukter, purjolök och hackad persilja. Klicka över senapssåsen och fyll formen helt med rotfrukter, purjolök och mer persilja. Klicka över mer senapssås och strö riven ost över. Ställ in formen i ugnen på 200 grader tills den ser vacker ut.
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar