Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsdoftande Rotfruktsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lite som potatäsgratäng fast godare. Senapssåsen är fantastisk. Jag åt den tillsammans med stekt falukorv och saltgurka, vilket fungerade utmärkt, men annat lär gå precis lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 2dl creme fraiche med ungefär lika mycket stark och söt skånsk senap. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva morötter och potatis, dela blomkål och vitkål och släng allt i en gryta. Låt koka upp tills det är nästan klart. Sila bort vattnet, hacka purjolök och fyll en ugsfast form till hälften med rotfrukter, purjolök och hackad persilja. Klicka över senapssåsen och fyll formen helt med rotfrukter, purjolök och mer persilja. Klicka över mer senapssås och strö riven ost över. Ställ in formen i ugnen på 200 grader tills den ser vacker ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.