Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varm kycklingsallad med senapsdressing

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Helt underbart god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tumstora bitar och blanda i en skål tillsammans med soja, olja och peppar. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka riset i buljonen i ca 20 minuter. Bred ut kycklingbitarna på en ugnsplåt och ställ in dem i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  3. Skär under tiden baconet i strimlor och stek det mycket knaprigt. Låt det rinna av väl. Skär även sallad, gurka och champinjoner i strimlor respektive skivor. Skär lökarna till skivor.
  4. Dela tomaterna i halvor och fördela fårosten på dem. Strö basilika över. Ställ sedan in tomathalvorna tillsammans med kycklingen i ugnen de sista 5-8 minuterna av kycklingens totala stektid.
  5. Skaka ihop samtliga ingredienser till senapsdressingen i en glasburk med lock. Blanda sallad, gurka, champinjoner och oliver och lägg ut det hela i en stor krans på ett stort uppläggningsfat eller på en bricka. Lägg upp det nykokta riset i mitten av salladskransen med de varma nystekta kycklingbitarna ovanpå.
  6. Fördela lökringarna över salladskransen. Strö parmensanosten över kycklingen. Lägg tomathalvorna runt om samt strö på baconet. Skaka slutligen om dressingen ordentligt och ringla den över hela salladen inklusive kycklingen. Mycket över kycklingen.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.