Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kummelfiléer med krossade anis och senapsfrön

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250° C. Smörj bottnen i en låg ugnssäker form. Strö den hackade schalottenlöken i formen. Krossa anis eller fänkålsfröna och senapsfröna i en mortel. Lägg fröna på ett fat tillsammans med ströbrödet, timjan och lite peppar. Lägg smöret och vitlöken i en kastrull och smält smöret. Skölj filéerna under rinnande, kallt vatten och klappa dem torra på hushållspapper. Pressa citronsaft över filéerna, salta och peppra dem lätt. Pensla en filé på båda sidor med vitlökssmör och vänd den i ströbrödsblandningen. Placera den på schalottenlöken i den ugnssäkra formen. Gör likadant med de övriga filéerna. Häll resten av vitlökssmöret över filéerna. Sätt in fisken i ugnen och låt den stå tills den känns fast. Det tar ca 10 - 12 minuter. Servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.