Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsgriljerad fläskytterfilé med rotsakspytt och rosmarinsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda variant med fläskytterfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet runt om i lika delar smör och olja. Salta och peppra. Lägg över det i en ugnsform och sätt i en stektermometer. Stek i 175' tills köttet är 65'. Tar ut det och höj ugnen till 200'. Blanda ihop griljeringen och bred den över köttet. sätt in det igen och fortsätt stek det tills köttet är 80'. Låt det vila minst 10 minuter innan det skärs upp.
  2. Skala och skär rotsakerna i centimeter stora tärningar. Blanda ihop dem och stek på medelhög värme i lika delar smör och olja. Låt pytten rinna av på flera lager hushålls papper så allt onödigt fett sugs upp.
  3. Koka upp grädde, vatten och kalvfond i en kastrull. Tillsätt finhackad rosmarin och senap. Efter någon minut reds såsen av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen sakta i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • marvinone 6 februari 2011

    Kanongott, kan verkligen rekommenderas! Jag hoppade över persiljerötterna och hade istället lite rödlök och paprika med rotsakerna.

  • Anna-Malin 7 mars 2011

    Ja, detta var gott! Trevligt med lite annorlunda smakkombinationer. Jag använde inte heller persiljerötter, utan tog lite röd paprika som jag råkade ha i kylen. Saltade och vitpepprade såsen en gnutta, något annat ändrade jag inte på.

  • christincarlsson 18 mars 2012

    Jätte gott!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.