Senapsgriljerad fläskytterfilé med rotsakspytt och rosmarinsås

En annorlunda variant med fläskytterfilé.

Senapsgriljerad fläskytterfilé med rotsakspytt och rosmarinsås
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: Josses
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

600 g fläskytterfilé i bit
Salt
Vitpeppar
Smör
Rapsolja

Till griljeringen:
1 msk svensk senap
½ tsk farinsocker
1 äggula
4 msk veteströbröd

Till rotsakspytten:
6 potatisar av fast sort
1 morot
1 palsternacka
2 persiljerötter alt. 1 majrova
1 kålrot
1 rotselleri

Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 msk senap
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
21225
Sparat:
114

Gör så här

Bryn köttet runt om i lika delar smör och olja.
Salta och peppra.
Lägg över det i en ugnsform och sätt i en stektermometer.
Stek i 175' tills köttet är 65'.
Tar ut det och höj ugnen till 200'.
Blanda ihop griljeringen och bred den över köttet.
sätt in det igen och fortsätt stek det tills köttet är 80'.
Låt det vila minst 10 minuter innan det skärs upp.

Skala och skär rotsakerna i centimeter stora tärningar.
Blanda ihop dem och stek på medelhög värme i lika delar smör och olja.
Låt pytten rinna av på flera lager hushålls papper så allt onödigt fett sugs upp.

Koka upp grädde, vatten och kalvfond i en kastrull.
Tillsätt finhackad rosmarin och senap.
Efter någon minut reds såsen av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen sakta i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dela
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.