Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsgriljerad rotselleri

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Istället för julskinka passar griljerad selleri bra på det gröna julbordet. Servera den ljummen i skivor med lite skirat smör, flingsalt, äpple och grönkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala rotsellerin och lägg den på en plåt. Pensla på oljan och strö över flingsalt. Sätt in rotsellerin på nedersta falsen i ugnen i 2-2½ timme tills den är mjuk men spänstig inuti.
  3. Blanda skånsk senap, äggula, farinsocker, socker och ingefära. Rör i hälften av ströbrödet. Lägg sellerin på en plåt med bakplåtspapper och täck den med griljeringen. Strö över resten av ströbrödet och sätt in den i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
  4. Servera sellerin varm eller ljummen. Lägg den på en skärbräda eller ett fat och skär upp den i skivor, strö eventuellt över lite extra flingsalt. Garnera med äpplen och grönkål. Servera gärna tillsammans med skirat smör och lite flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.