Istället för julskinka passar griljerad selleri bra på det gröna julbordet. Servera den ljummen i skivor med lite skirat smör, flingsalt, äpple och grönkål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala rotsellerin och lägg den på en plåt. Pensla på oljan och strö över flingsalt. Sätt in rotsellerin på nedersta falsen i ugnen i 2-2½ timme tills den är mjuk men spänstig inuti.
- Blanda skånsk senap, äggula, farinsocker, socker och ingefära. Rör i hälften av ströbrödet. Lägg sellerin på en plåt med bakplåtspapper och täck den med griljeringen. Strö över resten av ströbrödet och sätt in den i mitten av ugnen i 5-10 minuter.
- Servera sellerin varm eller ljummen. Lägg den på en skärbräda eller ett fat och skär upp den i skivor, strö eventuellt över lite extra flingsalt. Garnera med äpplen och grönkål. Servera gärna tillsammans med skirat smör och lite flingsalt.
Publicerat den
7 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar