Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammelmormor Ellys senapsgurka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 14 timmar
Skriv ut

Ett gammal, gott och lätt recept på inlagd senapsgurka. Detta har funnits så länge alla i släkten kan minnas. Super gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva gurkorna i tunna skivor.
  2. Lake: Lägg dom skalade gurkorna i en stor skål blanda i 1,5 dl salt. Rör om försiktigt. Låt stå 12 timmar. Låt därefter gurkorna rinna av i durkslag. Skölj hastigt av gurkorna i kallt vatten.
  3. Inläggning: 1 liter vatten 2 grader perstorps ättikssprit 4 dl socker 1 msk bruna senapsfrön 2 tsk atamon
  4. Blanda vatten, ättiksspriten, sockret och senapsfröna i en 5 liters gryta. Låt koka upp. Häll sedan i gurkorna och låt koka 3-4 min. Låt svalna något då atamon mister sin konserverings kraft vid 100 grader. Häll sedan i 2 tsk atamon. Rör om och häll upp i burkar. Låt svala helt innan dom återslutes.
  5. Skall stå svalt och är redo att ätas efter 2 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • heartfriend 29 juli 2010

    Hej Vad är atamon för något?

  • gosmamman 29 juli 2010

    vad menar du med 2 grader ättikssprit?

  • jalapeno82 29 juli 2010

    atamon finns på påse och är ett pulver som är till för att konservera. Brukar finnas bland kryddorna eller vid bakgrejerna, där du även finner parafin. Tror även att det finns flytande atamon med samma funktion som den som är i pulver.

  • Mammsen 6 augusti 2010

    Hej! Hur mycket ska det vara av ättiksspriten?

  • Sandmerallan 7 juli 2011

    Hur länge håller sig gurkan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.