Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smulans annorlunda ris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Ett litet annorlunda ris men jag älskar det, gör nästan aldrig vanligt ris längre:) Jag gör det i en riskokare, men det går att göra i kastrull också och då är det risets koktid som gäller. Bilden är på riset med senapskött/salami. Det receptet kommer också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken, lägg i en kastrull med oljan. Lägg i risonin och fräs allt tills risonin är mörkbrun, den ska nästan se bränd ut, men inte vara det.
  2. Grovriv moroten under tiden och lägg moroten i riskokaren/kastrullen tillsammans med riset. När löken och risonin är klara så lägger du det tillsammans med det andra i riskokaren/kastrullen. Häll i lagom mängd vatten. Jag brukar räkna på 4 dl ris och ta vatten efter det. Så i min riskokare blir det 7 dl vatten.
  3. Smula sönder buljongtärningen och krydda lite med örtsaltet. Rör runt noga och koka sen alltihopa. Hoppas ni ska gilla det:)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.