Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dragon-och senapskyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God kycklingrätt att laga i lergryta men även på vanligt sätt i ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kycklingen. Blanda soja, senap, pressad vitlök och dragon och häll över kycklingbitarna. Ställ kallt några timmar eller över natten. Rör om några gånger. Blötlägg lergrytan 15 min. Lägg i kycklingen med marinaden och ställ in i kall ugn på nedersta falsen. Salta. Sätt ugnen på 250 grader och stek kycklingen ca 1 1/4 tim. Ta ev av locket de sista 5 min.
  2. Du kan också steka bitarna i ugnsäker form 200-225 grader ca 25 min eller bryna dem i panna på spisen och sedan eftersteka dem 20-30 min under lock.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TweetyPie 12 april 2008

    Gott och enkelt, precis som jag vill ha det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.