Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapskyckling med snabb couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Yoghurten gör kycklingen mör och senapen ger god smak och fin färg. Den här rätten går lika bra att äta varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda yoghurt, senap, senapsfrö, gurkmeja, salt och peppar i en bunke.
  3. Dela kycklingklubborna i två bitar i "leden" och lägg bitarna i senapsblandningen. Blanda väl så att delarna blir täckta. Lägg sen kycklingen i en ugnssäker form, ta med yoghurtblandningen och stek mitt i ugnen ca 30 min.
  4. Skala morötter, lök, och vitlök och dela dem i bitar. Dela zucchinin på längden, skrap ur kärnorna med hjälp av en sked, dela halvorna i bitar.
  5. Hacka grönsakerna fint. Om du använder en matberedare, så kör morötterna först i några sekunder, tillsätt sedan lök, vitlök och zucchini.
  6. Fräs grönsakshacket i olivolja i en kastrull i ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt, låt koka upp. Häll i couscous, blanda väl. Ta kastrullen från värmen och låt svälla 5 minuter under lock.
  7. Rör om i couscousen och servera med kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.