Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapslamm med krämig spetskål, bondbönor och citron.

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Senape agnello con cavolo cremoso, fave e limone. En maträtt som både är brynt och kokt. Tyvärr var det vi ungar som fick sprita bondbönorna hemma hos mormor, tills man var grönsvart om tummarna. Allt under mormor Idas genomträngande blick, så att man inte fuskade. Men gott blev det, och hönsen blev glada för bönskidorna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur bringan, eller be din köttbutik att göra det. Bred ut bringan och fördela senapen jämnt över köttet. Strö på hackade örter och peppar och rulla ihop. Bind hårt med snöre och låt köttet marinera i 1 timme. Bryn runt om i lite olja eller ankfett. Slå in bringan i dubbla lager aluminiumfolie och ställ i ugnen på 150 grader i 2- 2 1/2 timme.
  2. Strimla kålen fint efter att den grova mittnerven på bladen tagits bort. Lägg i en kastrull tillsammans med smör och buljong. Sjud tills kålen är mjuk men fortfarande spänstig. Tillsätt grädde och citronsaft och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Ta ut och låt köttet vila en stund innan det skärs upp i grova skivor. Servera med krämigt spetskål.
  3. Kokta bondbönor passar bra med lammet och kålen. Använd med försiktighet eftersom de lätt överskuggar råvaran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.