Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff Rydberg à la Morberg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 37 minuter
Skriv ut

En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
  2. 2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
  3. 3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
  4. 4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
  5. 5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 25 september 2009

    Min mans favorit när han får önska mat! Supergott! ...Jag har däremot Dijonsenap i grädden och rör även ner ett par teskedar i kött och potatisblandningen innan servering. Sen strör jag över lite hackad persilja! :o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.