- Serverar: 4 portioner
- Tid: 37 minuter
Skriv ut
En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning
Instruktioner
- 1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
- 2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
- 3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
- 4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
- 5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Min mans favorit när han får önska mat! Supergott! ...Jag har däremot Dijonsenap i grädden och rör även ner ett par teskedar i kött och potatisblandningen innan servering. Sen strör jag över lite hackad persilja! :o)