Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapspanerad lax med rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt inte fisken steka för länge. Den ska bara vara precis klar så att den fortfarande är saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: grill 250 grader. Torka av laxen och lägg den på ett eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd. Ringla över det smälta smöret. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek laxen ca 20 minuter.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt den koka upp och sjuda tills den har lagom konsistens. Smaka av.
  3. Skala räkorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter eller tills den är mjuk. Värm den konserverade. Garnera fisken som på bilden eller som du tycker. Bjud laxen med sin sås och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.