Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskrygg med rotfruktspytt och senapssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festlig fiskrätt som är stadig och rustik. Servera gärna ett rött, bärigt vin till för att matcha tillbehören. Torskrygg kan vara både dyrt och omoraliskt att köpa. Går bra att byta ut mot gös eller hälleflundra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med rotfruktspytten: Skala rotfrukterna och skär dem i små kuber. Stek dem i smör i c:a 20 minuter. Tillsätt kalvfond, rör om och servera.
  2. Såsen: Blanda grädde, vin, vatten och kalvfond i en kastrull. Låt det koka upp och reducera tills c:a 2 dl återstår. Smaksätt med dijonsenap.
  3. Fisken: Halstra fisken några minuter på varje sida.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 1 december 2012

    gott och frächt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.