Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkorv - Grynkorv

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En gammaldags julkorv till julbordet som jag gör varje år.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före: Koka korngrynen mjuka i buljongen ca 45 min under lock på svag värme. Koka upp mjölken och låt stå i kylen över natten Blötlägg fjälstren och låt stå över natten.
  2. Korvsmeten: Mal köttet flera gånger i köttkvarn Blanda alla ingredienser (kornen utan buljongen) med färsen och arbeta väl. Fyll fjälstren och knyt korvarna i lämplig storlek.
  3. Tillagning: Sjud korvarna i ca 20 min utan lock i buljong eller lättsaltat vatten med en gul lök och några kryddpepparkorn.
  4. Serveras på julbordet eller tillsammans med kokt poatis och senapssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.