Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad blomkål med senapssås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gott som tillbehör till olika rätter eller som ensamrätt med potatis och en sallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt blomkålshuvudet i buketter och förväll i lättsaltat vatten ca 4 min. Låt blomkålen rinna av men spar 2 dl av kokvattnet.
  2. Koka upp kokvattnet tillsammans med grädde. Red med maizenaredning. Smaka av med senap och salt.
  3. Lägg blomkålen i en gratängform och häll såsen över. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader ca 15 min.
  4. Serveras med potatis i någon form, förslagsvis kokt, eller som tillbehör till kötträtter, tex kassler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.