Rödbetor är ett mycket gott tillbehör till den frasiga torsken. Pricken över i:et är den goda senapssåsen.
Red av såsen med majsstärkelse och välj glutenfritt bröd om du vill göra rätten helt glutenfri.
Instruktioner
- Rödbetssallad:
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Kyl dem i kallt vatten och gnid av skalet med fingrarna. Skär rödbetorna i klyftor och lägg dem i en skål. Finhacka lök och persilja och tillsätt det till rödbetorna. Vispa ihop vinäger och olja och häll över. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär torsken i 4 bitar. Vik eventuellt in tunnare ändar under fisken, så att alla bitar blir ungefär lika höga. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Riv rågbrödet på den grova sidan på ett rivjärn och lägg smulorna över fisken. Droppa över lite olivolja. Baka fisken mitt i ugnen i 10-12 minuter. Sätt eventuellt på grillfunktionen de sista minuterna så att rågbrödssmulorna får fin färg och blir knapriga.
- Senapssås:
Vispa ihop mjölk och mjöl i en tjockbottnad kastrull, koka upp under omrörning. Låt det sjuda på svag värme i minst 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap.
- Grovhacka de hårdkokta äggen och strö dem över rödbetssalladen. Servera genast med fisken, senapssåsen och nykokt potatis.
Publicerat den
25 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar