Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapssill

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Har aldrig sett detta recept någonstans och nu vill jag dela med mig av det för det är så gott. Ett måste till jul, påsk och midsommar.

Ingredienser

Instruktioner

Häll av lagen på löksillen, blanda majonnäs, crème fraiche, dill, senap och socker i en bunke, rör tills allt är blandat och vänd ner sillen. Låt det stå övertäckt 1-2 dygn i kylen för att dra åt sig smak. Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraichen ca 1-2 veckor. Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • lisbethv 22 december 2008

    Jadu det var inte sista gången jag gjorde den här sillen gör goooooo! Enkel bra gjort av dig att komma på det

  • gottgris 10 april 2009

    supergott. Gjorde den igår och idag var jag bara tvungen o provsmaka, såå gott. Den ska fram på påskbordet i morgon.

  • SDMaya 6 januari 2010

    God sill som var lätt att göra.

  • Majainorr 28 januari 2010

    Gjorde denna sill till julbordet. Tycker egentligen inte så värst mycket om sill, men den här var riktigt god! Och den fick ordentligt beröm av julfirarna! Full pott!

  • lapp 9 april 2012

    Min favorit är inte Senapsill på påskbordet,tycker alltid att den köpta är för stark och skarp i smaken.MEN så provade jag att göra den själv när jag hittade detta recept och det blev succé direkt.Både mina gäster och jag själv var så nöjd.Så enkel att göra och len och mjuk i smaken.Rekommenderas till tveksamma av Senapssill.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.