Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsstekt strömming med dillig gurksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Makalös fiskrätt där de himmelska strömmingfiléerna får smak av senap innan de paneras i mjöl och steks härligt krispiga i pannan! Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak och tillbehören i form av nyvispat, lent potatismos samt dillig gurksallad får det att vattnas i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

Tina strömmingen om den varit djupfryst. Klipp eventuellt bort fenorna. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Lägg upp hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Bred på senap och krydda med salt och peppar. Lägg en strömmingsfilé med skinnsidan uppåt på den fyllda som ett lock. Vänd strömmingen i mjöl. Stek den i omgångar i hälften av matfettet ca 3 minuter på varje sida. Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och resten av matfettet. Krydda med salt och peppar. Gurksallad: Skala och klyfta löken tunt. Hacka dillen. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i tunna skivor. Blanda löken med vinäger och olivolja i en salladsskål. Låt stå ca 5–10 minuter. Blanda gurkan och dillen med lökdressingen och krydda med salt och peppar. Servera den nystekta fisken med potatismos och gurksallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.