Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sensommarkaka med gula tomater och toscatopping

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Knaprig toscatopping med pinjenötter gör sig bra på denna mjuka och söta tomatkaka. Servera den gärna med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Rör smör och socker i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt ett liten stund. Blanda och rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker samt marsánpulver. Dela tomaterna i tunna skivor.
  3. Klicka ner halva smeten i formen. Fördela tomaterna över smeten och klicka över resten av smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Gör toppingen under tiden kakan gräddas.
  4. Smält smöret. Rör ner mjöl, socker, mjölk och pinjenötter. Låt blandningen sjuda ett par minuter.
  5. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred på toppingen och grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter tills den är gyllenbrun. Låt den svalna på ett galler.
  6. Pudra kakan lätt med florsocker och servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.