Knaprig toscatopping med pinjenötter gör sig bra på denna mjuka och söta tomatkaka. Servera den gärna med lättvispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
- Rör smör och socker i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör kraftigt ett liten stund. Blanda och rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker samt marsánpulver. Dela tomaterna i tunna skivor.
- Klicka ner halva smeten i formen. Fördela tomaterna över smeten och klicka över resten av smeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Gör toppingen under tiden kakan gräddas.
- Smält smöret. Rör ner mjöl, socker, mjölk och pinjenötter. Låt blandningen sjuda ett par minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred på toppingen och grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter tills den är gyllenbrun. Låt den svalna på ett galler.
- Pudra kakan lätt med florsocker och servera gärna med lättvispad grädde.
Publicerat den
5 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar