- Serverar: 12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Sernik togs med till USA av polska emigranter i slutet av 1800-talet. Där förvandlades den så småningom till cheesecake.
Instruktioner
- Häll keso i en sil och låt det rinna av tills det blir 900 gram i avrunnen vikt. Mixa sedan keson slät i matberedare och ställ undan.
- Mixa mjöl, 1,25 dl strösocker och bakpulver. Skär smöret i bitar, tillsätt i mixern och pulsa tills en deg formas.
- Blanda äggulorna med gräddfilen och mixa ner i degen.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smöra en pajform som är ungefär 30 x 25 cm.
- Tryck ut degen i bottnen på pajformen.
Dela upp äggen i vitor och gulor.
- Vispa det rumstempererade smöret med 5 dl socker tills det blir vitt och pösigt. Vispa ner äggulor och vaniljsocker. Rör ner keson.
- Vispa äggvitorna styva och vänd ner dem i kesomixen.
- Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter eller tills mitten av kakan bara är lite lätt dallrig.
- Låt kallna helt.
- Smält försiktigt apelsinmarmeladen och sila den. Pensla på den kalla kakan och strö över suckaten.
- Serveras kall.
Publicerat den
14 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar