Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serranolindad fläskfilé med balsamicosås

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festlig och god fläskfilé som serveras med en smakrik och mycket god balsamicosås som passar perfekt till stekt ljust kött. Ugnsrostade rotfrukter passar alldeles utmärkt till denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra.
  3. Putsa fläskfilén och gör en snitt längs hela filén. Fyll fläskfilén med röran och salta och peppra.
  4. Linda runt serranoskinkan och bind runt med snören.
  5. Bryn fläskfilén i hälften olivolja och hälften smör i en stekpanna. Grädda fläskfilén färdig i ugnen 15-20 minuter. Ta bort snörena och skiva upp fläskfilén innan servering.
  6. Balsamicosås: Blanda grädde, aceto balsamico, kycklingfond och vitlök i en tjockbottnad kastrull.
  7. Låt koka ihop några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och flytande honung.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • lirarn 7 mars 2010

    Fantastiskt gott, detta kommer jag definitivt att bjuda på igen. Alla tyckte det var toppen dessutom var det enkelt att tillaga.

  • helenah15 7 mars 2010

    Fick denna rätt hos mina föräldrar i helgen. helt suveränt. De hade ugnsrostade grönsaker och potatis till samt en sås gjord på Creme fraiche blandad med smulad ädelost. MUMS!!!!

  • wedge95 21 mars 2010

    Väldigt gott, alla som var bjudna på middagen var lyriska över maten, rekomenderas varmt.

  • cutelillamygirl 27 augusti 2010

    Jag har nu lagat den här rätten för andra gången, och jag hade glömt hur otroligt gott det var.:-) Fyllde fläskfiléen med mozarella, basilika och vitlök. Serverade den underbart goda såsen till, samt, pommes noisettes och ugnsstekta grönsaker. En bra början på helgen, och utan tvekan värt 5 poäng.:-)

  • gilla-57 11 december 2010

    Supergott recept , bjöd på detta i går när jag hade tjejmiddag alla tycket det var supergott. Tog recept.. så tack för ett jätte gott recept

  • marwis 9 januari 2011

    Denna rätt tillagades igår, hade dock ingen grädde utan tog creme fraiche i stället. Basilikan blev jag tvungen att skippa då jag ingen sådan hade. Det blev ändå mkt gott och mina gäster gillade maten skarpt. Hade potatisgratäng med spenat och en god sallad till. Detta kommer definitivt att serveras fler gånger:)

  • guardianlinda 13 januari 2011

    Vi gjorde denna fläskfilé till nyår, uteslöt balsamicosåsen & bytte ut parmesanosten mot fetaost, serverade ugnsrostade rotfrukter & bearnaisesås till, var mkt uppskattat..... Tack för ett bra receptet, nästa gång testar vi balsamicosåsen till...

  • mokr5043 24 januari 2011

    Tillagades i helgen. Gjorde precis enligt receptet och det blev fantatiskt gott, gästerna tyckte den var gudomlig och ville naturligtvis ha receptet med en gång.

  • Heisjo 26 mars 2011

    Ännu ett underbart gott recept från lennali:-) Man tackar och bockar!!! Gjorde 3ggr så mycket sås och serverade till färsk pasta vilket gick hem hos både små och stora!!

  • finelinan 11 juli 2011

    Jag brukar servera denna smaskiga rätt med potatismos med bitar i, samt rårivna morötter. Jättegott!

  • bf 6 augusti 2011

    tilllagade denna rätt igår kväll helt underbar är väldigt kräsen när det gäller smaker men vilken fin kombination kommer att göras fler gånger tack för ett bra recept jag gjorde den på ytterfile vilket gör att den blir både mörare och ger större skivor biggan i småland

  • idahe 25 augusti 2011

    Detta recept är verkligen super! Jag brukar ha lite mindre balsamico, för ungarna är lite kinkiga på den smaken..

  • Thuzz 2 januari 2012

    Passade perfekt till nyårsmiddagen. Jag tyckte dock att vitlökssmaken tog över lite i såsen så jag minskade mängden och silade bort bitarna innan servering.

  • sivan-besse 8 januari 2012

    Jösses, så gott detta var. Vi bjöd på detta igår och alla gillade det! Super tack för receptet. //Sivan

  • mammamys 28 februari 2012

    Underbart och fantastisk sås TACK

  • bjuranna 23 september 2012

    Mycket mumsigt!

  • rosco 14 oktober 2012

    Tack för ett jättebra recept! Alla gästerna beundrade maten. Kommer att bli en av mina paradrätter!

  • dif_maria 14 mars 2013

    Jättegott verkligen! Maten lovordades!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.