Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serranolindad pangasiusfilé med balsamicosås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En festlig och god fiskrätt som serveras med en smakrik och mycket god balsamicosås som passar perfekt till stekt ljus fisk. Ugnsrostade rotfrukter och grillad sparris passar alldeles utmärkt till denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra. Salta varsamt och peppra.
  3. Lägg serranoskinkan omlott på plastfolio lägg en fiskfilé ovanpå. Lägg på "röran" och lägg en ny fiskfilé.
  4. Linda runt plastfolion och plocka försiktigt hela fisk-serranopaketet ut ur plasten samt bind försiktigt runt med snören.
  5. Bryn fiskfilén i hälften olivolja och hälften smör i en stekpanna. Grädda fiskfilén färdig i ugnen 15-20 minuter. Ta bort snörena och skiva upp fiskfilén innan servering.
  6. Balsamicosås: Blanda grädde, aceto balsamico och fiskfond i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ihop några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och flytande honung.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • [email protected] 14 juni 2012

    Välj helst en annan fiskart eftersom odling av denna fisk påverkar miljön negativt.

  • Mikabell 25 juni 2012

    Instämmer med föregående, ta reda på konsekvenserna av pangasiusodlingen i Vietnam, för miljö och befolkning. Risken är stor att aptiten försvinner!.

  • Lussebullelagarmat 14 maj 2013

    Mycket gott! Tack för receptet, detta ska göras fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.