Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesam- och grönsakswok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här krispiga grönsakerna som kryddas lätt med sesamfrön är en läcker och nyttig vegetarisk måltid. Kinesisk broccoli kallas även gai larn och finns i asiatiska livsmedelsbutiker. Du kan byta ut den mot små frysta broccolibuketter eller finstrimlad vitkål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva vitlöken. Skär salladslöken i strimlor, ca 2 cm breda. Strimla paprikorna tunt. Skär zucchinin i stavar. Skär även broccolin i 3 cm långa stavar.
  2. Hetta upp oljan och sesamoljan i en wokpanna eller stor tjockbottnad stekpanna. Tillsätt vitlök och salladslök och fräs 30 sekunder så att oljan tar smak av löken men se till så att inte vitlöken bränns vid.
  3. Tillsätt paprika och zucchini och woka två-tre minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt broccolin och woka ytterligare två minuter tills grönsakerna är färdiga men fortfarande krispiga och färgstarka. Paprikan bör fortfarande ha tuggmotstånd.
  4. Tillsätt soja och 3 msk vatten och fräs cirka en minut tills nästan allt vatten kokat bort.
  5. Ta av wokpannan från värmen och lägg upp på ett serveringsfat. Strö över sesamfrön och servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.