Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesam- och ingefärskryddade kycklingspett

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

5/5 poängare hos oss

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lagas med fördel till en buffé men då får man plussa på ingredienserna.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till glazen. Sjud dessa i en kastrull tills det blir simmigt, lite trögflytande.
  3. Tärna kycklingfilén i 1½x1½ cm bitar och lägg dem i en stor skål. Slå glazen över kyckling och låt det marinera ca 1 timme. Lägg grillspetten i blöt under tiden.
  4. Trä på kycklingbitarna på spetten, jag brukar köra halva träspett och ungefär 3 bitar per spett.
  5. Grilla på grill eller stek i pannan ca 3-3½ minut per sida, det ska vara genomstekt men inte torrt.
  6. Servera gärna med en god couscoussallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.