Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesambröd med citronsmör

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Sesamfröna ger god smak och knaprig konsistens till bröden. Citronsmöret till är pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och tillsätt sesamfrön, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i bitar, 30 st. Forma bitarna till runda eller avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Spraya lite vatten på bröden och pudra över lite mjöl. Snitta dem eventuellt med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler.
  5. Citronsmör: Vispa smöret riktigt fluffigt med elvisp. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Klipp smörgåskrassen. Blanda ner citronskal, krasse och flingsalt i smöret.
  6. Servera smöret rumsvarmt till bröden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.