Sesamfröna ger god smak och knaprig konsistens till bröden. Citronsmöret till är pricken över i.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och tillsätt sesamfrön, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i bitar, 30 st. Forma bitarna till runda eller avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa utan bakduk ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Spraya lite vatten på bröden och pudra över lite mjöl. Snitta dem eventuellt med en vass kniv. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt bröden kallna på galler.
- Citronsmör:
Vispa smöret riktigt fluffigt med elvisp. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Klipp smörgåskrassen. Blanda ner citronskal, krasse och flingsalt i smöret.
- Servera smöret rumsvarmt till bröden.
Publicerat den
10 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar