Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesambröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott bröd som går att rosta också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält magarin och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Rör ut degspadet med jästen, tillsätt saltet och sockret.
  2. Tillsätt ägget och vetemjölet, låt jäsa i 1 timme. Smörj 2 avlånga brödformar och strö nyrostade sesamfrön i formen.
  3. Dela degen i 2 delar och rulla dom till limpor och lägg dom i formarna och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Pensla bröden med vatten och strö över nyrostade sesamfrön och grädda på nedersta falsen i ugnen i 30-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.