Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hoummus b'Tahini

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hoummus eller hummus är en mycket populär kikärtsröra som härstammar ifrån Mellanöstern. Det här är ett mycket enkelt och gott recept som tydligen är mest likt den traditonella hummusen ifrån Syrien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kikärtorna rinna av, men spar spadet.
  2. Kör kikärtor, tahini, citronjuice, vitlök, salt och olivolja i en mixer till en slät massa.
  3. Tillsätt spadet ifrån kikärtorna, lite i taget, tills man har fått en önskad konsistens.
  4. Servas något kyld med lite ringlad olivolja över och lite bladpersilja som dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Manne_N 2 juni 2009

    Så ska det ju vara! Jag blev lite störd på alla konstiga varainter med rödbetor och wasabi. Det verkar som om det är lättare att finna folks fantasirecept än att man får reda på hur det egentligen ska göras. Tack ska du ha! I detta recept tror jag man kan tilsätta både spiskummin och yoghurt utan att någon syrian eller libanes skulle bli särkilt upprörd.

  • chback 11 april 2010

    Jag håller med! Jättegod blev den, tack så mycket! chback

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.