Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamlax med krispig potatissallad och ramlöksdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig lax som serveras med en krispig potatissallad med rabarber som är ett tufft och otippat inslag. Syran passar perfekt till den feta laxen med mycket D-vitamin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in laxen med salt. Häll över ett par droppar sesamolja och massera in på ena sidan av laxen. Låt vila i 10-15 minuter i rumstemperatur.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna (då försvinner lite av den bittra smaken och smakerna mjuknar något) Vänd laxen i sesamfröna och bryn den på båda sidor i oljan på hög värme (den ska inte bli genomstekt utan bara få yta)
  3. Låt svalna och spara stekfettet till dressingen. Skär laxen i tunna skivor. Laxen blir lättare att skiva om man lägger den i frysen 30 minuter först.
  4. Stek sparrisen på medelvärme i samma panna som laxen för att återvinna smakerna i fettet. Skölj och skiva purjolöken. Skär potatisen i mindre bitar, skiva rabarbern tunt., grovstrimla ramslöken. Blanda allt med solrosskott och gröna linser.
  5. Lägg upp salladen och laxen, dela sparrisen i tre bitar och stick in i salladen. Mixa alla ingredienser till dressingen till en slät sås. Smaka av med salt och peppar och servera till salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.