Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamlax med räkrisotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paneringen gör laxen god och festlig.

Ingredienser

Instruktioner

Salta och peppra laxen. Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik. Vänd först i ägget och sedan i sesamfrö. Låt ev fisken ligga kallt en stund innan den steks. Risotto: Skala och finhacka lök och vilök. Ansa svampen . Fräs lök , vitlök och svamp i olivolja , utan att löken tar färg, i en tjockbottnad kastrull. Vänd ner riset och fräs det glansigt. Tillsätt vin och låt det ånga av . Lös buljongtärningen i vattnet och rör ner lite buljong i taget under omrörning. Koka under lock på svag värme ca 20 min. Tillsätt ev mer varmt vatten . Skölj , kärna ur och finhacka paprikan. Finhacka chilin . Skölj och strimla purjolöken . Vänd ner grönsakerna , smöret, parmesanen och till sist räkorna i riset. Salta och peppra. Stek laxen laxen på båda sidorna i smör och olja 3 - 4 min på svag värme . ( tiden varierar beroende på fiskens tjocklek ). Dekorera med räkor , limeklyftor, dill och spenatblad Servera direkt med risotton

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fin 10 oktober 2012

    Låter spännande! Ska testa i helgen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.