Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamräkor med honung

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Wokade räkor smaksatta med vitlök, ingefära och honung är en smaksensation. Strö över rostade sesamfrön som pricken över "i:et".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Om räkorna är stora så spara den yttersta delen av stjärten som dekoration.
  2. Rosta sesamfröna i en stor stekpanna.
  3. Blanda citronpeppar och majsmjöl i en skål. Lägg ner räkorna och vänd runt dem tills de är helt täckta av paneringen.
  4. Hetta upp 1 msk olja i en wok eller tjockbottnad stekpanna. Tillsätt räkorna och bryn dem under omrörning tills de är genomvarma, ca 2-3 minuter. Lägg upp räkorna på varma tallrikar och håll dem varma.
  5. Tillsätt resten av oljan samt sesamolja, vårlök, vitlök och ingefära. Låt fräsa under omrörning i 2 minuter. Tillsätt honung, soja, chilisås och färskpressad citronsaft. Sjud upp under omrörning. Häll såsen över räkorna. Strö över sesamfrön och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.