Wokade räkor smaksatta med vitlök, ingefära och honung är en smaksensation. Strö över rostade sesamfrön som pricken över "i:et".
Instruktioner
- Skala räkorna. Om räkorna är stora så spara den yttersta delen av stjärten som dekoration.
- Rosta sesamfröna i en stor stekpanna.
- Blanda citronpeppar och majsmjöl i en skål. Lägg ner räkorna och vänd runt dem tills de är helt täckta av paneringen.
- Hetta upp 1 msk olja i en wok eller tjockbottnad stekpanna. Tillsätt räkorna och bryn dem under omrörning tills de är genomvarma, ca 2-3 minuter. Lägg upp räkorna på varma tallrikar och håll dem varma.
- Tillsätt resten av oljan samt sesamolja, vårlök, vitlök och ingefära. Låt fräsa under omrörning i 2 minuter. Tillsätt honung, soja, chilisås och färskpressad citronsaft. Sjud upp under omrörning. Häll såsen över räkorna. Strö över sesamfrön och servera genast.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar