Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamstekt lax med mango chutneysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Salt lax, milda sesamfrön och söt mango chutney – en oväntad smakkombination som passar bra som festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra laxen och klappa in den med sesamfrö på köttsidan. Lägg den i en ugnsform och stek i ugnen på 175°C i 20-25 minuter.
  2. Fräs vitlök och schalottenlök i lite olja utan att det tar färg. Späd med kycklingbuljong och låt det sjuda utan lock tills hälften återstår.Häll i iMat och gurkmeja och låt det koka ihop. Red av med Maizenan och tillsätt mango chutneyn. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera laxen och såsen med ris eller potatis och en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.