Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shabu Shabu

 
Skriv ut

Japansk Shabu Shabu är en sällskapsrätt som fondue där alla doppar köttbitar i samma buljongryta och sedan i soja i egna små dipskålar bredvid. Mycket nyttigare än köttfondue med olja och feta såser. Serveras med japanskt ris. Riset sparar japanen vanligtvis till sist.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Japanskt kokt ris (valfritt) Strimla köttet så fint du kan. Skär salladskål i grova bitar. Dela champinjoner på mitten. Skär purjolökarna i fingerlånga bitar, klyv på längden och skölj dem.
  2. Dela tofun i bitar. Lägg upp alla fina ingredienser i snygga små grupper på ett stort fat och ställ på bordet. Koka upp vatten och smaksätt med kycklingfond, sake eller vitt vin, lite ljus soja och salt. Misopasta tycker jag också är gott i. Rosta sesamfrön i torr stekpanna och fördela i fyra dippskålar i storlek som temuggar.
  3. Häll på någon halv dl soja i varje. Ställ fram grytan med het buljong på bordet. Någon form av värmekälla krävs, antingen det är värmeljus, spritlåga eller en liten elplatta.
  4. Låt var och en doppa ner kött och grönsaker i buljongen och sedan doppa dem i dipsåsen. Servera med ris. Ljus lageröl eller grönt te och sake är gott att dricka till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.