Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sharons chokladpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mycket mustig och mäktig chokladpaj pa botten av krossade digestivekex. Perfekt till festen eller bara chokladälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula sönder kexen ordentligt (till exempel med hjälp av en matberedare eller i en mortel). Smält smör och blanda ihop med socker och kexsmulorna.
  3. Tryck sedan ut smulblandningen i en rund form, cirka 24 cm i diameter och löstagbar kant. Grädda pajskalet i ungefär 10 minuter, mitt i ugnen. Låt stå och svalna.
  4. Vispa äggulorna och socker i en skål. Koka upp grädden och häll ungefär hälften av grädden över äggulorna under vispning. Vispa sedan ner blandningen i kastrullen med den resterande grädden och sjud. Får ej koka.
  5. Smält chokladen i en kastrull och häll sedan över gräddblandningen. Rör runt väl.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och låt stå kallt i minst 2 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tehya 30 april 2011

    Otroligt god paj! Mycket smakrik och krämig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.