Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shepards pie på mitt vis

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En sådan lyckträff med tacofärs som blev kvar från fredagsmyset!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka potatisen och vispa sedan ihop den kokta potatisen med övriga ingredienser, mjölk efter vilken potatissort och vilken tid på året. Salta och peppra efter smak.
  2. Värm upp tacofärsen i stekpanna, tillsätt rödlök och stek på detta en kort stund. Häll på matlagningsgrädde, tomatpuré och pressa vitlöksklyftorna, rör ihop och låt puttra på spisen i några minuter.
  3. Lägg köttfärsen i botten på en ugnsfast form, strö på västerbottenosten och sleva sedan på potatismosen ovanpå. Strö på den "vanliga" osten på toppen. Sätt in formen i ugnen tills mosen/osten fått fin färg, ca 15 min. Servera med en vanlig grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.