Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sherry av råg

 
Skriv ut

Detta recept var poppis på 80-talet. Jag gjorde en sats som fick stå i ett år innan jag började använda den. Det dög då som matlagnings sherry. Nu efter 20 år smakar det fantastiskt gott och kan avnjutas utan problem. OBS: Innehåller troligen en hel del gluten eftersom den är gjord på råg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och låt det svalna. Rör i allt socker och blanda ut jästen i lite av sockerlösningen.
  2. Häll den smälta jästen i hinken/damejeanne. Pressa frukterna, sila och häll i fruktjuicen samt rågen och rör om väl. Sätt på locket och vattenlåset.
  3. Låt det hela stå i rumstemperatur eller i tvättstuga/badrum i ca 4-5 veckor. Första veckan ska blandningen omröres 3 ggr/dag. Efter 4-5 veckor ska sherryn silas och tappas på rena flaskor. Ställ svalt åtminstone 6 mån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.